Dorlion Dent
Blog

Takma Dişlerinizin Bakımı İçin 10 Öneri

Takma dişler sayesinde konuşma ve çiğneme fonksiyonları yerine getirilir. Aynı zamanda bozulan estetik dışı görünüm iyileştirilir. Ancak takılıp çıkarılabilme özelliğine sahip takma dişlerin kullanımı biraz konforsuzdur. Bu nedenle özel bir bakım gerektirir. Gerçek dişlerinizin bakımına ne kadar özen gösteriyorsanız, takma dişlerinizin bakımına da aynı derecede özen göstermeniz gerekir. Çünkü iyi bakım yapılmayan takma dişlerinizde plak, tartar ve lekeler birikir. Takma dişlerinize yapacağınız iyi ve etkili bir bakım sayesinde uzun süre bu hareketli protezleri kullanabilir ve takma dişlerinizin iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Takma dişlerinizin bakımı için en önemli 10 öneriyi aşağıda sıraladık.

1.Takma Dişlerinizi Yemekten Sonra İyice Yıkayın

Öncelikle takma dişlerinizi yemek yedikten sonra iyice yıkama alışkanlığı edinmeniz önemlidir. Yemek yedikten sonra takma dişlerinizi iyice yıkayarak hareketli protezlerinizin bakımını önemli ölçüde yapmış olursunuz.

2. Takma Dişlerinizi Her Zaman Dikkatli Kullanın

Protezlerinizi yıkarken, temizlerken veya herhangi bir şekilde tutarken, bunu son derece dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Çünkü modern takma dişlerin üretiminde kullanılan bazı bileşenlerin bükülmesi, kırılması ya da zarar görmesi oldukça kolaydır.

3. Ağzınızı İyice Temizleyin

Protezlerinizi çıkardıktan sonra yumuşak bir diş fırçası kullanarak ağzınızı nazik ama derinlemesine temizlemelisiniz. Bu sayede ağız hijyeniniz takma dişlerinize yapışan yemek artıkları ağzınızdan temizlenmiş olur.

4. Takma Dişlerinizi Günde İki Kez Fırçalayın

Takma dişlerinizi temiz tutmanın en iyi yolu günde iki kez fırçalamaktır. Böylece tıpkı gerçek dişlere yapıldığı gibi bir temizleme sağlanmış olur. Takma dişlerinizi ağzınızdan çıkardıktan sonra iyice yıkayın ve yumuşak bir diş fırçasıyla iyice fırçalayın. Bunun için de iyi bir diş macunu kullanmayı tercih edin.

5. Protezlerinizi Gece Boyunca Islak Suda Tutun

Takma dişlerinizi gece boyunca ıslak suda tutmanızın iki önemli nedeni vardır. Protezlerinizin şeklinin korunması için her zaman nemli tutulması gerekir. Eğer kurumasına izin verilirse, kullanılmaz hale gelebilir. Bunun yanı sıra protezlerinizi ıslak suda bekletmeniz temiz kalmasını kolaylaştıracaktır.

6. Değiştirmeden Önce İyice Yıkayın

Takma dişlerinizi yeniden ağzınıza takmadan önce mutlaka yıkayın. Bu sayede protezlerinizin enfekte olmasını büyük ölçüde önlemiş olursunuz.

7. Düzenli Kontrole Gidin

Takma dişlerinizi zaman zaman ayarlamak hatta değiştirmek gerekebilir. Çünkü ağzınızın şekli doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak değişmeye devam edecektir. Bu süreç takma dişlerinizin doğru bir şekilde oturmamasına ve rahatsızlık vermesine neden olabilir. Bunun için düzenli olarak diş hekimine kontrole gitmeniz gerekir.

8. Aşındırıcı Ürünlerden Kaçının

Takma dişlerinizin temizliği için tasarlanmış yumuşak diş fırçaları, nazik temizlik ürünleri ve diş macunları kullandığınızdan emin olun.

9. Protezlerinizi Beyazlatmaya Çalışmayın

Piyasada bulunan beyazlatma ürünlerinin ve diş macunlarının protezler üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Çünkü protezlerin yapıldığı malzemelere göre üretilmemişlerdir. Bu nedenle diş hekiminizle konuşmadan hiçbir beyazlatma ürünü kullanmayınız.

10. Takma Dişlerinizin Temizliğinde Sıcak Su Kullanmayınız

Son olarak takma dişlerinizin temizliği için sıcak suyun iyi bir fikir olduğunu düşünmeyin. Çünkü sıcak su, takma dişlerinizin şeklinin bozulmasına neden olur.

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP