Dorlion Dent
Blog

Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı diğer adıyla Hollywood Smile, estetiği bozulan dişlerin görünümünü yüz hatlarıyla orantılı bir şekilde estetik hale getirmektir. Estetik gülüş tasarımı ile güzel bir gülümsemeye sahip olunur ve kişinin özgüveninin artmasını sağlar. Kişiye doğal ve güzel bir gülümse kazandıran gülüş tasarımı ile sağlıklı dişlere de sahip olunur. Gülüş tasarımı, çeşitli nedenlerle estetiği bozulan dişlerin hastanın ihtiyacına göre kişiye özel olarak yapılan bir tedavidir.

 

Gülüş Tasarımına Neden İhtiyaç Duyulur ?

Hollywood Smile olarak da bilinen gülüş tasarımı dişlerin mükemmel gülümseme ifadesi kazandırma tedavisidir. Bu tedavide dişlerin estetik bir görünüm kazanması için altın oran adı verilen ölçüye göre yüz hatlarınızla uyumlu diş ve diş eti görünümüne kavuşmanızı sağlıyoruz. Gülüş tasarımı kişinin sosyal hayatta daha özgüvenli hissetmesini sağlar. Aynı zamanda fotoğraf çekimlerinde gülüşünüzü gizlemeden göstermenizi sağlar. Güzel bir gülümseme kişinin pozitif görünmesini sağlar. İşte bu nedenlerle gülüş tasarımı yaptırmayı düşünebilirsiniz.

 

Gülüş Tasarımı Kapsamında Yapılan İşlemler

Gülüş tasarımı tamamen kişiye özel yapılması gereken bir tedavidir. Çünkü her kişinin ağız ve diş yapısı, dişlerinde var olan problemler farklıdır. Kişiye estetik diş görünümü sağlayan gülüş tasarımı kapsamında yapılan işlemler şunlardır;

 

  • Rengi değişen dişleri beyazlatma

  • Diş çarpıklıklarının giderilmesi

  • Diş çürüklükleri ve kırıklarının tedavi edilmesi

  • Ön dişlerdeki yükseklik ve genişlik seviyelerini orantılı hale getirmek

  • Diş boşluklarının giderilmesi

  • Diş eti ve diş oranının ideal seviyeye düşürülmesi

  • Diş eksikliklerinin tamamlanması

  • Dişleri güçlendirmek

  • Diş kaplama

  • Gülümsemeyi dudak kıvrımlarıyla uyumlu hale getirmek

  • Diş hassasiyet sorununun giderilmesi

 

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır ?

Gülüş tasarımı tedavisine hastanın ağız içi, ağız dışı fotoğrafları ile konuşma esnasında video kaydı alınır ve dişlerin durumu değerlendirilir. Ardından dijital tasarım programlarına göre yüz hatlarıyla uyumlu ideal gülümseme yapılabilmesi için hastanın yüz oranları, dişlerinin boyutları, dişeti seviyeleri, yaşı, mesleği gibi birçok parametre göz önünde bulundurulur. Daha sonra bu planlanan gülüş modelleri üç boyutlu yazıcılardan çıkarılır. Mock-up işlemi kullanılarak planan gülüş, diş hekimliğinde kullanılan geçici malzemelerle hastanın ağzına aktarılır. Gülüş tasarımının bu aşamasında hastanın dişlerine hiçbir işlem yapılmadan final gülüşü görülür. Hasta dişlerinin boyutu ve formuyla ilgili ek işlemler istediğinde bunları diş hekimine bildirir. Ayrıca hastanın konuşması ve diş temasları da diş hekimi tarafından değerlendirilir. Güzel bir gülümseme için gerekli olan estetik işlemler yapılmadan önce ortodontik tedavi, implant gibi ek tedavilerin gerekli olup olmadığı diş hekimi tarafından belirlenir.

 

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP