Dorlion Dent
Blog

Eskişehir Ortodonti Tedavisi

Eskişehir ortodonti, uyumsuz ve çapraşık dişlerin teşhisini ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık alanıdır. Ortodonti Latince düzeltmek anlamına gelen orto ve diş anlamına gelen donti kelimelerinden oluşur. Ortodonti hastanın diş ve çene problemlerini gidermeyi amaçlar. Özellikle küçük çocukların çene gelişimini takip eden ortodonti, dişlerinin doğru pozisyonda olmalarına yardımcı olur. 

Ortodontist Kimdir ? 

Ortodonti uzmanı, ortodontik bozuklukların tedavisi üzerine eğitim almış diş hekimlerine denir. Ortodontist olabilmek için 5 yıllık diş hekimliği eğitimine takiben en az 4 yıllık ortodonti uzmanlık eğitimi alınması gerekir. Bu alanda uzman olabilmek için uzun süreli bir eğitim almak ve pratik yapmak gerekir. 

Neden Ortodonti Tedavisi Yapılmalıdır ?

Ortodonti tedavisinin 2 amacı vardır. Hastanın estetik kaygısını ve bununla beraber çapraşık dişlerin getirdiği sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak. Düzgün dizilimde olmayan dişler hem estetik görünümü bozar hem de temizlenmesi zor olduğu için mevcut fonksiyonun tam olarak yapılmasına engel olur. Dişlerde görülen bu bozukluk ilerledikçe daha ileri seviyede sorunlar görülebilir. Ayrıca diş eti çekilmesi ve diş kayıpları gibi birçok duruma neden olabilir. Bu nedenle ortodontik sorunların fark edildiği an tedavisinin yapılması gerekir. 

Ortodonti Tedavisi Kaç Yaşlarında Yapılır ? 

Ortodonti her yaş için uygun bir tedavidir. Ancak ortodonti tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyidir. Eğer var olan sorun sadece dişlerde ise küçük yaşlarda tedaviye başlanabilir. Diş yapısının yanı sıra iskelet yapısında bir sorun varsa ortodonti tedavisine başlamak için ergenlik döneminin beklenmesi gerekir. Yetişkinlik döneminde de diş çapraşıklığı gibi ortodontik sorunlar için tedavi mümkündür. Ancak yetişkinler için diş teli estetik görünümü bozabilir. Bu nedenle yetişkinler için görünmeyen şeffaf plak tedavisini tavsiye ediyoruz. Şeffaf plaklar sayesinde ortodontik tedaviniz dışarıdan bakıldığında belli olmaz.

 

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP