Dorlion Dent
Blog

Eskişehir Diş Dolgusu

Eskişehir diş dolgusu, travma nedeniyle zarar gören ya da çürüyen dişlerin çeşitli materyallerle restore edilmesidir. Diş dolgusunun amacı, çürük dokusunun diş köküne ilerlemesini engelleyerek, dişi tamamen kaybetmekten kurtarmaktır. Çürüyen ya da deforme gören dişler, diş dolgusu tedavisi sonucunda eski görünümünü ve fonksiyonunu geri kazanır. 

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır ? 

Diş dolgusu tedavisine başlamadan önce kalan diş dolgu için hazır hale getirilir. Bu esnada dişteki çürük ve uzaklaştırılması gereken eski bir dolgu var ise kalan diş bunlardan arındırılır. Daha sonra dişin ağız içindeki konumuna, fonksiyonuna, estetik gerekliliklere ve yapılan dolgunun büyüklüğüne göre uygun malzeme seçilerek oluşan boşluk doldurulur. Bu işlem yapılırken hastanın ağrı hissetmemesi için anestezi uygulanabilir. Son olarak da yapılan dolgunun diğer dişlerle uyumu kontrol edilir. Hastayı rahatsız eden fazlalıklar varsa dişten uzaklaştırılır. 

Eskişehir Diş Dolgusu Fiyatları 

Eskişehir diş dolgusu fiyatları hakkında net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü diş dolgusu fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik gösterir. Dişi kurtarmak amacıyla yapılan diş dolgusunun fiyatları, dolgu yapılacak olacak dişin konumuna, dolgunun boyutuna, diş dolgu maddesine, diş dolgusunu yapacak olan hekimin deneyimi ve kliniğe göre değişmektedir. Diş dolgusu fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

En İyi Diş Dolgusu Nasıl Seçilir ?

En iyi diş dolgusu kişiye göre değişen bir durumdur. Bu nedenle en iyi diş dolgusu, uzman diş hekimleri tarafından hastaları muayene ettikten sonra hastanın diş ve diş alt yapısına bakılarak, belirli faktörleri göz önünde bulundurarak dolgu tipine hastayla beraber karar verirler. Hasta için hangi en uygun diş dolgusu seçilir. 

Teknolojik gelişmeler sonucunda ağız ve diş sağlığı alanında hastalara yenilikçi çözümler sunuluyor. Bu sayede hastalar ağız ve diş sağlığını korurken, estetik açıdan da kendilerine uygun olan tedaviyi seçebiliyorlar. Diş dolgusu işlemleri de bu yenilikçi tedaviler ile birlikte çeşitlenmiştir. Diş hekimlerinin tavsiyeleri ile hastalar hem uzun ömürlü hem de estetik olarak iyi görünen diş dolgularını kendileri belirlemektedir. Sonuç olarak en iyi diş dolgusu hangisidir sorunun yanıtını sizin için en doğru şekilde verecek olan kişi diş hekiminizdir. Çünkü her dolgu sizin diş yapınız için uygun olmayabilir.  

Diş Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Diş dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar için doktorunuz sizi bilgilendirecektir. Diş dolgusu yaptırdıktan dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

  • Diş dolgusu ardından uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Aksi takdirde anestezinin etkisiyle diş kırılması veya dudak ısırması gibi durumlar görülebilir. 

  • Diş hassasiyeti oluşmaması için sıcak ve soğuk tüketmekten kaçınmalısınız.

  • İçerisinde asit bulunan mandalina, portakal gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. 

  • Çiğneme sırasında dolgu yapılan dişinizi kullanmamalısınız.

  • Diş dolgusu sonrası fırçalama ve gargara yapılmasında bir sakınca yoktur. 

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP