Dorlion Dent
Blog

Eskişehir Çocuk Diş Hekimi (Eskişehir Pedodonti )

Eskişehir pedodonti, 0-13 yaş çocukların süt ve kalıcı dişlerinin sağlıklı bir şekilde korunmasıyla ilgilenen ana bilim dalıdır. Çocuk diş hekimliği olarak da bilinen pedodonti, 0-13 yaş arasındaki çocukların bebeklik döneminden itibaren ağız ve çene gelişimini takip ederek, olası problemlerin önüne geçmek için koruyucu önlemler sunar. Koruyucu diş hekimliği, çocukların beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, çürük riski olan dişler için önlemler alınması ve ailelerin ağız hijyeni konusunda bilinçlenmesine yöneliktir. 

Pedodonti Neye Bakar ?

Pedodonti, bebek ya da çocukların diş sağlığı sorunlarıyla ilgilenen bir diş hekimliği dalıdır. Çocuk diş hekimi uzmanı olan pedodontistler, çocukların dişlerini korumak, onarmak ve geliştirmek için diş hekimliği prosedürlerini uygularlar. Çocuk diş hekimleri aşağıdaki prosedürleri uygularlar; 

  • Süt ve daimi dişlerin restoratif ve tedavileri, 

  • Süt diş çekimleri,

  • Çocuklarda beslenme ve ağız hijyeni eğitimi,

  • Koruyucu diş tedavileri, 

  • Diş travması tedavileri,

  • Yer tutucu uygulamalar,

  • Koruyucu ortodontik tedaviler,

  • Endodontik tedaviler,

  • Kötü ağız alışkanlıklarının tedavisi,

  • Gelişimini tamamlamış daimi dişlerin tedavisi

İlk Diş Hekimi Muayenesine Ne Zaman Gidilmelidir ?

Çocukların ilk diş hekimi muayenesine ne zaman gitmeleri konusunda diş hekimleri farklı görüşlere sahiptir. İlk süt dişleri 6. ayda çıkmaya başlamaktadır ve çıkan bu süt dişleri 2,5 yaşına kadar tamamlanır. İlk diş muayenesinin de 6 ay 1 yaş arasında yapılması pedodontistler tarafından öngörülmektedir. Bu sayede emzirme çürüğü, biberon gibi sorunların önüne geçilebilir. Bunun yanı sıra bebeğin beslenmesi için öneriler, diş sağlığının korunmasını sağlamak açısından son derece önemlidir.

Pedodontist Kimdir ?

Pedodontist, çocuk diş hekimliği alanında uzmanlaşmış diş hekimleridir. Pedodonti uzmanları 0-13 yaş arasındaki bebek ve çocukların ağız ve diş sağlığı sorunlarıyla ilgilenirler. 

Pedodonti uzmanı olabilmek için diş hekimliği fakültesinde lisans derecesi almak gerekir. Daha sonra 2 yıllık pedodonti uzmanlık programına girerek, pedodonti eğitimi almaları gerekmektedir.

Özel Çocuk Diş Kliniği

Özel çocuk diş kliniği 0-13 yaş arası çocukların süt ve kalıcı dişlerinini korumak ve tedavi etmek amacıyla çocuk diş hekimliği hizmeti sunar. Bu hizmet pedodonti eğitimi almış pedodontisler tarafından verilir. Pedodontistlerin çocuk diş sağlığını korumak ve tedavi etmek için uyguladıkları birçok yöntem vardır. Çocuk diş problemlerinden bahsedecek olursak bunlar; çürük problemi, diş kırığı, diş eti problemi, diş çapraşıklığı, diş gıcırdatma, parmak emme ya da tırnak yeme gibi alışkanlıklardır. 

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP