Dorlion Dent
Blog

Diş Hekimi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Diş sağlığımıza dikkat etmek en az vücut sağlığımıza dikkat etmek ve özen göstermek kadar önemlidir. Vücudumuzdaki en önemli yapılardan biri olan dişlerimizi koruyabilmek için gereken önemi göstermeliyiz. Aynı özeni diş hekimi seçerken de yapmalıyız. Çünkü iyi bir diş hekimi ağız ve diş sağlığımızın tedavisini en iyi ve en doğru şekilde yapacaktır. Deneyimsiz bir diş hekimi diş tedavimizi yaparken hem diş sağlığımızı hem de diş estetiğimizi bozabilir. Bu yazımızda diş hekimi seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik. 

Kişisel İhtiyaca Göre Hekim Seçimi 

Diş hekimi seçiminde birinci dikkat etmeniz gereken şey ihtiyaç duyduğunuz tedaviye göre hekim seçmektir. Örnek verecek olursak gülüş tasarımı yaptırmak istiyorsanız diş estetiği alanında uzman bir diş hekimi tercih etmelisiniz. 

Hekimin Mesleki Deneyimi ve Uzmanlık Alanı 

Diş hekimi seçiminde hekimin mesleki donanımı ve uzmanlık alanına bakmak da gereklidir. Çünkü hekimin bilgi ve tecrübesi, diş hekimi seçiminde oldukça önemli bir kriterdir. Bu nedenle diş hekimi seçerken hekimin mesleki geçmişi, uzmanlıkları ve deneyimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak gerekir.

Klinik Seçimi

Diş hekimi seçerken dikkat etmeniz gereken diğer bir kriter de kliniğin yapısını incelemektir. Bu noktada kliniğin hijyeni, hekim ve çalışanların yaklaşımı, asistanların tutumu, kurum yapısı gibi unsurlar tedaviniz için doğru adreste olduğunuzu bilmenizi sağlayacaktır. Çünkü profesyonel bir ekiple çalışan bir klinik size emin ellerde olduğunuzu hissettirecektir. Böylece tedaviniz boyunca kendinizi güvende hissedeceksiniz. Bu noktada kliniğin son teknoloji cihazları kullanması, doğru materyal ve ekipman seçiminde bulunması, farklı tedavi ve yöntem uygulamaları da göz önünde bulundurulması gereken bir kriterdir.

Eskişehir’de Diş Hekimi ve Diş Kliniği seçerken bu kriterleri göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz.

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP