Dorlion Dent
Blog

Diş Eti Şekillendirme (Gingivoplasti)

Diş eti şekillendirme, diş etlerinin konturunun estetik bir şekilde düzeltilmesi işlemidir. Diş etleri, gülümsemenin önemli bir parçasıdır ve diş etlerinin sağlığı ve görünümü, kişinin özgüvenini ve sosyal etkileşimlerini doğrudan etkileyebilir. Diş eti şekillendirme işlemi, diş eti çekilmesi, asimetrik diş eti hatları veya diş eti büyümeleri gibi durumlar için uygundur. Gingivoplasti, lazer teknolojisi, elektrocerrahi veya geleneksel cerrahi yöntemlerle yapılabilir.

Diş Eti Şekillendirme Nasıl Yapılır ?

Diş eti şekillendirme işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hekim, fazla veya asimetrik diş eti dokusunu çıkararak diş ve diş eti arasındaki ideal oranı sağlar. İşlem süresi, yapılacak düzeltmenin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.Diş eti şekillendirme işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hekim, fazla veya asimetrik diş eti dokusunu çıkararak diş ve diş eti arasındaki ideal oranı sağlar. İşlem süresi, yapılacak düzeltmenin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Diş Eti Şekillendirme Sonrası İyileşme ve Bakım

İşlem sonrası hasta, birkaç gün boyunca hafif ağrı ve rahatsızlık hissedebilir. Hekim, ağrıyı yönetmek ve enfeksiyon riskini azaltmak için ağız bakım talimatları ve gerektiğinde ağrı kesici veya antibiyotik reçete edebilir. İyileşme süreci, genellikle birkaç hafta içinde tamamlanır. Hastaların, iyileşme sürecini desteklemek ve enfeksiyon riskini azaltmak için ağız hijyenine özen göstermeleri ve hekimin önerdiği kontrolleri düzenli olarak yapmaları önemlidir.

Eskişehir’de Diş Eti Şekillendirme Sık Sorulan Sorular

Soru: Diş eti şekillendirme işlemi ağrılı mıdır ?

Diş eti şekillendirme işlemi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir, bu nedenle işlem sırasında ağrı hissetmezsiniz. İşlem sonrasında hafif ağrı ve rahatsızlık hissedilebilir, ancak bu genellikle reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca yönetilebilir.

Soru: Diş eti şekillendirme sonrası iyileşme süresi ne kadar sürer ?

İyileşme süresi kişiye ve işlemin kapsamına bağlı olarak değişebilir, ancak çoğu hasta birkaç gün içinde normal aktivitelerine dönebilir. Tam iyileşme genellikle birkaç hafta içinde gerçekleşir.

Soru: Diş eti şekillendirme işlemi kalıcı mıdır ?

Diş eti şekillendirme işleminin sonuçları genellikle kalıcıdır. Ancak, diş eti sağlığını korumak ve gelecekteki diş eti çekilmelerini önlemek için iyi ağız hijyeni uygulamaları önemlidir.

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP