Dorlion Dent
Blog

Diş Beyazlatma

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dorlion Dent Tarafından Bilgilendirme Amaçlı olarak hazırlanmıştır.

Ağız ve diş sağlığımız ne kadar önemliyse estetik görünen dişlere sahip olmak da oldukça önemlidir. Estetik diş görünümü için son yıllarda estetik diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemi oldukça popüler hale gelmiştir. Diş beyazlatma sayesinde çeşitli nedenlerle rengi değişen dişler daha beyaz hale getirilerek kişiye güzel bir gülümseme kazandırılır.

 

Neden Diş Beyazlatma Yöntemine İhtiyaç Duyulur ?

Beyaz görünen dişler kişisel bakımına özen gösteren kişiler için son derece önemlidir. Dişlerde oluşan renk bozuklukları kişiyi psikolojik açıdan etkileyebilir. Estetik diş hekimliğinde restoratif maddelerin gelişmesiyle renk değişimleri giderilebilir. Diş beyazlatma (bleaching) diğer restoratif metotlara göre oldukça kolay, zahmetsiz ve ekonomik bir işlemdir.

 

Lazerle Diş Beyazlatma 

Lazerle diş beyazlatma tedavisinden önce, uzman diş hekimi tarafından hastanın diş beyazlatma için uygun olup olmadığı belirlenir. Diş beyazlatma işleminde ilk etapta dişlerin temizlenmesi gerekir. Ardından diş eti ve dudaklara zarar görmemesi için koruyucu takılır. Bir sonraki adımda dişlere jel sürülür ve lazer ışınları tarafından 30 saniyelik aralıklarla ışınlanmalar yapılır. Işınlanma süresi hastaya ve kullanılan cihaza göre değişiklik gösterir. Lazerle diş beyazlatma işlemi jellerin ve ağız içi koruyucu aparatların çıkarılması ile tamamlanır.

 

Lazerle Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz

Lazerle diş beyazlatma işlemi tüm yetişkinlere uygulanabilir. Ancak bu uygulama bazı durumlarda yapılmaması gerekir. Bunlar;

  • Hamilelik döneminde döneminde kullanılması önerilmez.

  • 18 yaşını doldurmayan kişilere

  • Kanser hastalarına

  • Ciddi dişi eti problemi olan kişilere

  • Homeopatik olarak fotoreaktif ilaç veya madde kullanan kişilere

 

Diş Beyazlatma İşlemi Kalıcı Mıdır?

Kahve, çay, kola gibi içecekleri sıklıkla tüketiyor ve sigara kullanıyorsanız yeniden ihtiyaç halinde diş beyazlatma işlemini 6 ay ile 1 yıl arasında tekrarlamanız gerekebilir. Dişlerinizin beyaz görünümünü koruyabilmeniz için renklenme yapan gıdalardan ne kadar uzak durursanız, kalıcılığı da o kadar arttırmış olursunuz.

 

Eskişehir’de Diş Beyazlatma Fiyatları 

Diş beyazlatma fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik gösterdiği için sabit bir fiyat aralığı yoktur. Eskişehir’de diş beyazlatma fiyatları; seçeceğiniz diş beyazlatma yöntemi, diş hekiminin deneyimi, kullanılan malzemeler, diş beyazlatmanın derecesi, kliniğin bulunduğu lokasyon ve gerekirse dişin yeniden beyazlatılmasına göre değişmektedir. Diş beyazlatma fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz web sitemizde bulunan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. 

 

Blog

Tüm Blog Yazılarını İncele
İletişim Bilgileri

Kırmızı Toprak Mah. Vali Ali Fuat Güven Cad. No:26 Odunpazarı/Eskişehir

Haritada Göster
Bizi Sosyal Medyadan Takip Et

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Çalışma Saatleri

Hafta İçi 09.00-21.30

Cumartesi 09.00-21.30

Pazar 10.00-18.00

Dorlion Dent
RANDEVU AL
WHATSAPP